Халіл Мелер став жертвою нападу з боку президента Анкарагюджю Фарука Коджа та його підлеглих.

Величезним скандалом завершився матч 15-го туру чемпіонату Туреччини, у якому Анкарагюджю приймав Різеспор. Поєдинок закінчився внічию 1:1, після чого головного суддю побили.

Напад здійснив президент команди господарів Фарук Коджа. Після цього арбітра Халіла Мелера били вже ногами підлеглі керманича Анкарагюджю.

 

Son Dakika !!! Ankaragücü-Rizespor maçının ardından sahaya giren Ankaragücü Başkanı Faruk Kocanın hakem Halil Umut Meler'e yumruk atma anı ve tekmelemeler. pic.twitter.com/arVDwOgEMj

— Pennywise 🇹🇷 (@Pennywise_1715) December 11, 2023

Таку неадекватну поведінку в функціонера викликали рішення рефері. На 10-й хвилині той відмінив гол господарів через гру рукою в атаці.

На 14-й Анкарагюджю таки відкрив рахунок, утім вже на 50-й залишився у меншості, коли Алі Соу отримав другу жовту картку.

У підсумку втримати переможного рахунку не вдалося. На 90+5-й був вилучений гравець і гостей, а на 90+7-й Різеспор вирвав нічию.

 

İnanılmaz büyük rezillik.

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, Halil Umut Meler’e yumruk attı.

Utanç verici.

pic.twitter.com/CQFIElNU71

— Jürgen Press (@Jurgen_Press) December 11, 2023

На інцидент вже відреагували у міністерстві юстиції Туреччини, його очільник Їлмаз Тунч заявив про початок судового розгляду щодо членів турецького клубу Анкарагюджю.

"Після закінчення матчу Анкарагюджю - Різеспор були ініційовані необхідні розгляди щодо осіб, відповідальних за напад на арбітра матчу Халіла Умута Мелера.

Всім підозрюваним, які спустилися на поле після матчу Суперліги та були причетні до акту насильства щодо судді матчу, а також уболівальникам, які спустилися на поле після матчу, висунуто звинувачення у злочинах, пов'язаних з порушенням закону.

Було розпочато розслідування, і Спортивному управлінню Департаменту поліції провінції Анкара були надані необхідні інструкції щодо встановлення всіх підозрюваних та подання їх до головної прокуратури.

Головною прокуратурою Західної Анкари порушено справу про злочини, що завдають шкоди у зв'язку з виконанням громадянського обов'язку, і було надано вказівку ідентифікувати всіх підозрюваних та взяти їх під варту. Було наказано затримати президента клубу Фарука Коджа, який перебував у лікарні. Розслідування триває у всіх його аспектах із встановленням інших підозрюваних. Ні в кого не повинно бути жодних сумнівів у тому, що наша судова система ухвалить рішення про необхідні санкції проти тих, хто чинить таке неподобство, яке ми не хочемо бачити на наших полях", - написав Тунч у своєму Twitter.