Головний тренер національної команди висловився про майбутній матч фіналу плей-оф на Євро-2024.

Збірна Ісландії - міцна команда з дуже якісними гравцями. Про це на пресконференції перед фіналом плей-оф Євро-2024 заявив Сергій Ребров.

Головний тренер національної команди також розповів про тиск, який відчувають на собі футболісти через останні обстріли терористами українських міст.

"Я думаю, що не тільки гравці збірної відчувають тиск, а й уся Україна. Щодня ми отримуємо ракетні обстріли. Футболісти розуміють, для кого вони грають. Ця гра дуже важлива для нас усіх, аби допомогти нашим людям, надати якісь емоції. Я не можу сказати, що це тиск. Я говорив футболістам: для вас дуже важливо зробити те, що ви любите й можете робити, зробити якісно на полі. Тому завтра вони повинні зосередитися на грі й не думати про інші справи.

Ісландія - це міцна команда з дуже якісними гравцями. Ми розуміємо, наскільки це сильний опонент. Але я вірю у своїх футболістів. Ми маємо використати наші найкращі якості.

Я завжди маю велике задоволення працювати на Україну, у будь-який час. Зараз це навіть важливіше. Мені цікаво, я люблю працювати з українськими гравцями, які мене розуміють, намагаються щось зробити разом зі мною. Тож це дійсно дуже почесно для мене.

Я прочитав, що забивав Ісландії, але я навіть не пам’ятаю той гол і того суперника. Зараз Ісландія дуже сильно додала. Вони зробили великий крок у плані дисципліни. Я читав про ісландців - вони зробили багато шкіл і полів у своїй маленькій країні. Зараз це зовсім інша команда, ніж у ті роки.

Гравцям завжди важко перед матчем - напередодні вони відчувають цю атмосферу, тиск. Але, наскільки я пам’ятаю по собі, після виходу на поле ти забуваєш про все. Так, гравці трохи нервуються, але коли розпочнуть роботу, то будуть думати тільки про гру.

Але якщо ви говорите в контексті війни... Сьогодні я бачив, як футболісти були в телефонах, дивилися на те, що відбувається в Україні, на обстріли. Це важко для них, оскільки там родини. Упевнений, вони будуть більш злими, мотивованими, зарядженими на гру.

Якщо ми так погано грали проти Боснії і Герцеговини, а я вважаю так, то ми всі повинні задуматися над тим, у чому була проблема. Ми провели розмову в роздягальні після матчу. Упевнений, що на завтрашню гру ми всі вийдемо в іншому настрої", - сказав Ребров.

Нагадаємо, матч Україна - Ісландія відбудеться сьогодні, 26 березня, початок о 21.45 за київським часом. Переможець зустрічі влітку зіграє на Євро-2024.