У столиці на ділянці метро Почайна - Тараса Шевченка просідають тунелі, їх перекриватимуть по черзі.


На ділянці "синьої гілки" Київського метрополітену, між станціями Почайна і Тараса Шевченка, просідають тунелі. Міська влада готується до планового ремонту. Про це в інтерв'ю Економічній правді заявив перший заступник голови КМВА Микола Поворозник.

"Просідає тунель, будуть планові роботи. Це питання своєчасного обстеження, своєчасного ремонту, підтримання його в робочому русі. Немає ніяких великих проблем", - сказав він.


Очікується, що роботи розпочнуться влітку 2024 року.
 

Керівництво метрополітену обіцяє, що рух поїздів перекривати повністю не будуть. Найімовірніше, на цій ділянці підземки організують почерговий човниковий рух одним тунелем в обидві сторони.

 

"Ми будемо зупиняти рух одним тунелем, а не двома одночасно. Це питання організації роботи в частині перевезення пасажирів. Будуть тимчасові проїзди, інша схема організації руху. Поїзди ніде не розвертатимуться, вони по черзі проїжджатимуть цю ділянку по одному тунелю", - розповів Поворозник.

 

Нова схема організації руху передбачатиме довші інтервали між поїздами. Зі свого боку Київпастранс організує додаткові маршрути наземного громадського транспорту.