Власник взяв тварину у волонтера на перетримку. Кішка вкусила господаря за руку Постраждалий отримує лікування проти сказу.

У Дарницькому районі Києва було зафіксовано випадок захворювання на сказ у кішки. Про це повідомляє Київміськдержадміністрація (КМДА) з посиланням на Об'єднання ветеринарної медицини в Києві.

Зазначається, що у відділ по боротьбі зі сказом тварин був доставлений труп тварини. З’ясовано, що 22 вересня власник взяв тварину у волонтера на перетримку після проведення стерилізації та утримував її у клітці.

24 вересня кішка вкусила господаря за руку, після цього в поведінці тварини були відмічені зміни, зокрема, відмова від їжі та води, важке дихання. Кішка загинула 28 вересня.

Постраждалий господар кішки отримує лікування проти сказу. Фахівці вживають необхідних заходів для ліквідації захворювання.

У КМДА зазначили, що для недопущення сказу потрібно робити щеплення домашнімтваринам, починаючи з 3-місячного віку щорічно. Вакцина проти сказу є безкоштовною. Для отримання щеплення необхідно звернутися до лікарень ветеринарної медицини Держпродспоживслужби.