За результатами останнього аудиту були встановлені зловживання з боку керівництва Київміськбуду, зазначив Ігор Кушнір.

Керівник холдингової компанії Київміськбуд Ігор Кушнір заявив, що йде з посади голови правління – президента компанії після 12 років роботи. Про це він повідомив у Facebook в середу, 20 грудня.

"Київська міська рада ухвалила звіт тимчасової контрольної комісії з питань перевірки діяльності Київміськбуду. Вважаю це остаточною крапкою над "i", яка знімає будь-які питання щодо правомірності діяльності менеджменту та ситуації в компанії в цілому... Аби уникнути маніпуляцій і пересудів, я прийняв рішення піти з посади голови правління – президента Київміськбуду, якій я присвятив значну частину свого життя", – написав він.

Кушнір стверджує, що за результатами останнього аудиту було встановлено зловживань з боку керівництва компанії та його особисто.

"Підтверджено, що компанія функціонувала належним чином до появи зовнішніх чинників, які суттєво вплинули не тільки на нас, а й на весь ринок. У висновках аудиту було озвучено чіткі пропозиції щодо виходу із ситуації, яка склалась. Вважаю, втілення цих пропозицій дасть змогу компанії виконати взяті на себе зобов'язання, а інвестори отримають своє житло і не стануть заручниками ситуації", – резюмував він.

Як відомо, основним акціонером ПрАТ ХК Київміськбуд є Київська міська рада – 80%. За даними Openadtabot, Київміськбуд у 2022 році отримав 35,8 млн гривень чистого збитку проти 4,3 млн гривень чистого прибутку попереднього року. Водночас його виторг зріс на 23% і становив 1,8 млрд гривень.

Фото: Ігор Кушнір / Facebook