Злочинне угруповання, яке діяло на території Київського слідчого ізолятора викрили у травні 2023 року.

Київські правоохоронці викрили учасників схеми постачання наркотичних речовин до Київського слідчого ізолятора. Про це у четвер, 16 листопада інформує Київська міська прокуратура.

Організатором схеми виявився так званий "смотрящий", киянин, 1983 р.н., який знаходився у ізоляторі. У нього було троє спільників на волі, з якими раніше він відбував покарання. 

Знайомі "смотрящего" формували "замовлення" й передавали їх до ізолятора, перекидаючи через паркан.

"Пакунки з канабісом і метадоном перекидали через паркан, а на території ізолятора їх підбирав ще один учасник угруповання. Далі наркотики поширювали серед затриманих у камерах", - повідомили правоохоронці. 

 

 

Зазначається, що викриття угруповування проходило в декілька етапів. Спочатку поліцейські спільно з працівниками СІЗО затримали одного з постачальників "на гарячому" - одразу після перекидання на територію ізолятора чергового пакунка з наркотиками. "Кур'єру", організатору наркобізнесу та ще одному арештанту повідомили про підозру за ч. 2 ст. 307 КК України.

Пізніше правоохоронці зібрали докази стосовно інших членів угруповання. Під час обшуків у камерах затриманих та за місцями проживання фігурантів виявили наркотичні засоби, мобільні телефони, банківські картки, чорнові записи та інші докази протиправної діяльності.

Усім затриманим оголосили про підозру за:

  • ч. 2 ст. 255-1 - встановлення або поширення злочинного впливу в слідчих ізоляторах,
  • ч. 2 та 3 ст. 307 - незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів;
  • ч. 3 та 4 ст. 321 - незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів.

Підозрюваним загрожує від 5-и до 12-и років позбавлення волі. Зокрема "смотрящий" може провести до 15 років за решіткою.

У поліції зауважили, що в ході досудового розслідування можлива додаткова кваліфікація дій зловмисників. 

На