Незважаючи на масштабні пожежі в Туреччині, українські туристи купують путівки на найближчі дати в "гарячі курорти" країни.

При цьому туристичні агентства не отримували офіційних рекомендацій від влади про призупинення продажів в зв'язку з ситуацією. Про це журналісту УНН повідомили в одному з туристичних агентств.

"Якби були рекомендації уряду, вони б прийшли в усі турагенства, але таких не було. Ми самі в шоці з цього, але нам не надходило повідомлень про призупинення продажів турів в Анталію, і інші небезпечні регіони. Туристи, у яких вже є путівки - дуже нервують, рейси ніхто не скасовує, літаки продовжують літати, а ми продовжуємо працювати", - відзначили в організації.

За словами туроператорів, бажаючих відпочити в Туреччині не поменшало в зв'язку з пожежами. В агентствах сподіваються, що природні пожежі, викликані спекою, незабаром припиняться.

На даний момент вартість путівки на "гарячі курорти" Туреччини варіюється в середньому від 10 до 25 тисяч гривень на двох.

В даний час відомо, що райони лісових пожеж в провінціях Анталья, Мугла, Мерсін, Адана і Османійе оголошені зонами лиха.