Мер Кропивницького Андрій Райкович запропонував розгорнути мобільні пункти вакцинації від коронавірусу в тролейбусах і автобусах.

За його словами, у місті наразі необхідно активізувати процес вакцинації населення, повідомляє прес-служба міськради.

"Нам необхідно значно пожвавити процес масової вакцинації. Від наступної, значно жорсткішої хвилі коронавірусу, нас може врятувати лише вакцинація і системний карантинний порядок. Я просив би фахово консультувати кропивничан щодо усіх видів вакцин", - сказав Райкович.

Зазначається, що першочерговим завданням управління охорони здоров’я є формування додаткових бригад для вакцинації населення, а також забезпечення міста новими партіями вакцин.

"Поруч із нами вже нові штами, що косять молодь. Нам необхідно подумати про розгортання до існуючих, ще й додаткових пунктів вакцинації. Ми можемо організувати мобільні пункти в наших автобусах чи тролейбусах і пустити їх на околичні мікрорайони - Лелеківку, Арнаутове чи Завадівку. Можна обробити додатково цей транспорт дезінфекторами, Wi-Fi там є, тобто інтернет - зв'язок організувати можливо", - запропонував Райкович.

За його словами, на вакцинацію слід активно запрошувати двірників, працівників ЖЕО, кондукторів громадського транспорту, водіїв маршруток, які працюють у місті. А медики, освітяни, соцпрацівники мають бути щепленими обов'язково.

"Підприємства, сфера послуг, кафе, ресторани, всі максимально повинні бути залучені до процесу вакцинації. Всі, у кого робота, пов’язана зі спілкуванням з людьми, кому не протипоказана за станом здоров'я вакцинація, мають бути щеплені! Це той випадок, коли якість і безпека залежать від кількості вакцинованих", - зазначив Райкович.