Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив, що потрібно забезпечити безперервний доступ до вакцин, навіть на вихідних чи святах. Про це повідомило МОЗ, інформує УНН.

“Дельта”-штам коронавірусу, сотні випадків якого вже зареєстровані в Україні, заразніший. Ймовірність розвитку тяжкого перебігу хвороби в разі інфікування цим штамом набагато вища, якщо ви не вакциновані. Доступ до вакцин має бути безперервним та зручним. На свята мобільні бригади мають працювати там, де це зручно для людей — як зараз вони працюють в аеропортах та доводять свою ефективність”, — повідомив Віктор Ляшко.

Зараз інфраструктура вакцинації нараховує понад 3 тис. пунктів щеплення, майже 400 центрів масової вакцинації та тисячу мобільних бригад. Міністр зазначив, що пункти із низьким потоком можуть узяти паузу, але центри масової вакцинації, особливо у ТРЦ та інших логістично привабливих місцях, мають працювати.

Також Віктор Ляшко додав, що під час святкових заходів потрібно, щоб мобільні бригади виїжджали на центральні площі міст і вакцинували людей просто неба.