Доказів збільшення вірусного навантаження (кількості накопиченого вірусу) в верхніх дихальних шляхах у пацієнтів, інфікованих оодним з двох більш заразних варіантів SARS-CoV-2, не виявлено у порівнянні з контрольною групою. Про це свідчить дослідження Школи медицини Джона Хопкінса (США), передає УНН з посиланням на EurekAlert!

Учені досліджували варіант B.1.1.7, вперше виявлений у Великій Британії, і варіант B.1.351, вперше виявлений у Південній Африці.

"Причина, з якої ці варіанти демонструють вищу заразність, поки не ясна", - сказала провідний автор дослідження Аданная Амаді.

"Тим не менше, наші результати показали, що у пацієнтів, інфікованих цими варіантами, ймовірність безсимптомного протікання нижче в порівнянні з контрольною групою. Хоча інфіковані цими варіантами не мали більш високого ризику смерті або госпіталізації в реанімацію, вони з більшою ймовірністю госпіталізувалися", - додала вона.

Це дослідження було проведено в дослідницькій лабораторії доктора Хеби Мостафи в Школі медицини Джонса Хопкінса у США, яка проводила великомасштабне повногеномне секвенування SARS-CoV-2 в штаті Меріленд і вносила дані в загальнонаціональні загальнодоступні дані епіднагляду.

Дослідники використовували велику кількість зразків, щоб показати, що британський варіант коронавірусу становив 75% циркулюючих вірусів до квітня 2021 року. Дослідники порівняли 134 варіанти зразків зі 126 контрольними зразками.