Багато українських школярів та студентів через повномасштабне вторгнення рф були змушені продовжити навчання за кордоном.

Так, у столиці Польщі почали створювати належні умови для українців, які навчаються в дистанційному форматі. Про це повідомляє TVN24, інформує УНН.

У Варшаві зараз працює 49 пунктів дистанційної освіти, в яких налічується майже 700 навчальних місць. Одну із перших таких локацій відкрили в Палаці культури і науки.

"Багато сімей обрали Варшаву своїм місцем життя, і ми знаємо, що ні Варшава, ні будь-яке інше місто світу не зможе прийняти всіх охочих студентів. Ми також усвідомлюємо, що не кожен учень матиме сприятливі умови для дистанційного навчання. Саме через те, що немає ні ноутбука, ні інтернету. І для таких студентів ми готуємо такі пункти", - наголосила віце-президентка Варшави Рената Казновська.

За її словами, в місті запустили багато місць для навчання українських дітей, які створені в окремих районах, наприклад, у бібліотеці в Бемово, де понад 100 студентів з України мають змогу вчитися. "Туди завозять більше комп’ютерів, там практично всі місця задіяні".

Вона зазначила, що всі адреси будуть доступні на сайті мерії.

Як зазначається, за підрахунками, у Варшаві близько 60 тис. учнів та студентів з України. З них близько 40 тис. дітей та підлітків шкільного та дошкільного віку, тобто від 3 до 19 років. Майже 17 тис. осіб 1 вересня розпочали навчання в муніципальних (державних) установах.