Суспільний мовник Грузії спростував повідомлення про те, що під час голосування на Євробаченні 2022 грузинське журі, на відміну від глядачів, дало українській групі невисокий бал, передає УНН із посиланням на Грузія Оnline.

Відзначимо, що під час конкурсу ведучі оголосили, що найвища оцінка журі з Грузії — 12 балів дісталася Великій Британії, яка посіла друге місце.

Згодом Суспільний мовник Грузії опублікував заяву щодо оцінок національного журі на конкурсі пісні "Євробачення". У заяві йдеться, що національне журі з Грузії поставило найвищу оцінку 12 балів та відповідно віддало перше місце Україні. Про це свідчить нотаріально засвідчений документ, надісланий організаторам конкурсу "Євробачення". Громадський мовник з'ясовує деталі щодо цього питання з організаторами конкурсу "Євробачення".

За підсумками двох півфінальних концертів на заключний етап перейшли виконавці з 20 країн - Чехії, Румунії, Португалії, Фінляндії, Швейцарії, Норвегії, Вірменії, Нідерландів, України, Литви, Азербайджану, Бельгії, Греції, Ісландії, Молдови, Польщі, Швеції, Австралії, Сербії та Естонії.

Разом із фіналістами за перемогу у фіналі Євробачення також боролися представники країн великої п'ятірки – Франції, Великої Британії, Німеччини, Італії та Іспанії.

Грузинська група Circus Mircus вибула з конкурсу на першому етапі. Група виконала композицію Lock Me In у другому півфінальному концерті.

Пряму трансляцію концертів Євробачення телеглядачам надав Перший канал Грузії.

Переможця музичного конкурсу "Євробачення — 2022" було виявленозначено на фінальному концерті в Італії. Переможцем стала Україна – гурт "Kalush Orchestra" з піснею "Stefania".