Верховна Рада України на засіданні у середу, 17 листопада, планує розглянути 34 питання, серед яких зокрема штраф за продаж лікарських засобів малолітнім особам та питання підслідності Бюро економічної безпеки, пише УНН з посиланням на порядок денний парламенту.

Так, на порядку денному у другому читанні проект закону № 5123-1, який пропонує доповнити Кодекс України про адміністративні правопорушення новою статтею 42-5, якою встановлюється відповідальність за продаж (у тому числі, з використанням інформаційно-комунікаційних систем дистанційним способом) і доставку лікарських засобів малолітнім особам.

Згідно з новою статтею, продаж лікарських засобів малолітнім, а також доставка лікарських засобів малолітній особі, тягне за собою штраф від чотирьохсот до восьмисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 6,8 тис. до 13,6 тис. грн за неоподатковуваного мінімуму у 17 грн).

Повторне протягом року вчинення порушення тягне за собою накладення штрафу від восьмисот до однієї тисячі чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 13,6 тис. до 23,8 тис. грн).

Також у другому читанні нардепи розглянуть проект закону № 3959-1 про внесення змін до адміністративного та кримінального законодавства щодо запровадження діяльності Бюро економічної безпеки України. Головним комплексним результатом ухвалення закону, на думку його ініціаторів, стане функціональна можливість для реалізації окремих повноважень щодо досудового розслідування кримінальних правопорушень детективами БЕБ після його створення та початку функціонування.

Також, якщо встигнуть, нардепи візьмуться за скандальний проект закону № 5600, який також стоїть на порядку денному.

Також у другому читанні планується розглянути проекти законів, серед яких:

  • про мультимодальні перевезення № 4258;
  • про внесення змін до Закону України "Про поштовий зв'язок" №3821;
  • щодо уточнення порядку доступу нотаріусів до Єдиного державного демографічного реєстру № 3989.

Для розгляду у першому читанні пропонуються законопроекти, серед яких:

  •  про поштовий зв’язок № 4353, 4353-1, 4353-2;
  • щодо поширення дії законодавства у сфері запобігання корупції на членів правління Фонду соціального страхування України, Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, Пенсійного фонду, членів Наглядової ради Пенсійного фонду та відповідних посадових осіб № 5881, 5881-1;
  • щодо врегулювання питання соціального захисту постраждалих від коронавірусної хвороби (COVID-19) медичних працівників закладів охорони здоров’я всіх форм власності № 6192, 6192-1.