Президент Володимир Зеленський вважає, що російські війська не евакуюються з Херсона, навпаки – найпідготовленіші угрупування ворога залишаються на місці.

Про це він сказав в інтерв’ю Corriere della Sera.

«Я не бачу, щоб вони бігли з Херсона. Це інформаційна атака. Я не можу розголошувати все. Це атака, щоб ми пішли туди, забрали людей з інших небезпечних напрямків туди. Це була їхня інформаційна операція. Вони не готові залишити Херсон», – говорить Зеленський.

Він також зауважив, що під час оголошеної росією евакуації цивільних виїхало не дуже багато людей, і назвав такі дії й заяви з боку рф «театром».

За словами президента, росіяни знають, що не матимуть змоги вийти з оточення в Херсоні, якщо українські війська досягнуть там успіху. Найбільш підготовлені військові рф залишаються на своїх місцях, ніхто не виїхав.

«Ми бачимо це і не віримо їм», – підкреслив президент.

Президент також висловив переконання, що місією і планом російських військ залишається окупації всієї території України.

Раніше у розвідці повідомляли, що росія посилює Херсон мобілізованими, щоб використати їх як гарматне м’ясо. Так загарбники готуються до вуличних боїв. Водночас агресор вивозить своїх маріонеток з міста і прилеглих районів.