Російські ракети й дрони постійно загрожують Україні. Від цього терору страждає як інфраструктура, так і цивільне населення країни. Завдання очевидне: є проблема – ракетна загроза, і цю проблему необхідно вирішувати, купірувати.

Таку думку в інтерв'ю OBOZREVATEL висловив військовий експерт Владислав Селезньов.

За його словами, без закриття неба сподіватися, що у ворога закінчаться ракети – це не зовсім раціональний підхід.

"Війна – це, перш за все, про раціональні дії, рухи та події. Емоції на війні – справа невдячна. У стані афекту, страху чи інших емоційних переживань ухвалювати важливі рішення дуже складно. Як вирішити проблему? Створення надійного щита, який закриє нам небо", - впевнений експерт.

Селезньов вважає, що Україні треба орієнтуватися на те, що щит, закрите небо дозволить убезпечити мирних жителів, об'єкти критичної енергетичної інфраструктури, а от перелом у війні досягатиметься на полі бою.

"Ми бачимо, як поступово йде злам, як скорочуються можливості та переваги російської армії. Ми побачили, наскільки змінилася ситуація на фронті в артилерійських дуелях, коли ми отримали артилерію 155 калібру, РСЗВ HIMARS. В України набагато менше таких систем, ніж у ворога, але вони набагато ефективніші, точніші і б'ють болючіше по російських окупаційних військах. Наразі відпрацьовується кейс із закриття неба. Відповідно Росія втратить перевагу в авіації. Ми бачили нещодавнє повідомлення про те, що за один день було знищено чотири сучасні російські вертольоти К-52. Тобто система ППО працює, і працюємо досить серйозно", - зазначив експерт.

На думку Селезньова, зараз РФ спробує створити перевагу у живій силі з урахуванням заходів з мобілізації.

"Але думаю, і ця тимчасова перевага буде ліквідована за допомогою ефективної роботи нашої артилерії, тому що ми всі знаємо, що 90% втрат росіян – це наслідок бойової роботи артилерії України", - говорить він.