У зверненні Зеленський підкреслив, що війна потрібна лише одній людині, і через її забаганки не повинні помирати тисячі громадян РФ.

Президент України Володимир Зеленський записав відеозвернення до народів Кавказу, Сибіру та інших корінних народів Російської Федерації.

У зверненні Зеленський підкреслив, що війна потрібна лише одній людині, і через її забаганки не повинні помирати тисячі громадян РФ.

Президент України повідомив справжні цифри втрат російських військ в Україні, акцентувавши на тому, що російські пропагандистські ЗМІ не показують справжньої картини військових дій, що відбуваються в Україні.

Дагестанці не повинні гинути в підлій та ганебній війні Росії. Чеченці, інгуші, осетини, черкеси та будь-який інший народ, який опинився під російським прапором. Загалом майже 200 народів. Ви знаєте, хто відправляє вас усіх воювати до України. Той, хто відправляє, хоче зробити вас "вантажем 200". А чого ви хочете? Я впевнений, що ви хочете жити. Я впевнений, що ви втомилися від брехні. Я впевнений, що ви знаєте: боротися треба зараз! Ми бачимо, що ви чините опір злочинній мобілізації, якою російська влада хоче перекрити провал своєї кадрової армії та своїх злочинних наказів. Боріться, щоб не загинути! – закликав Зеленський.

За словами президента України, представникам усіх народностей РФ слід боротися за свою свободу зараз, аби потім не довелося відстоювати просто право жити.

Захищайте свою свободу зараз на вулицях і площах, щоб потім не довелося воювати в горах і лісах просто за своє право жити, коли російська влада почне і наступні хвилі мобілізації. Борітеся! Поборете! - наголосив Зеленський.