Український лідер провів переговори із прем'єр-міністром Британії та готується до розмов з головою Євроради та президентом Туреччини.

Президент Володимир Зеленський у ніч на вівторок, 22 лютого, повідомив, що готується виступити з терміновим зверненням за підсумками засідання Ради нацбезпеки й оборони. Про це йдеться на сторінці глави держави у Twitter.

"Після зустрічі РНБО обговорили поточну ситуацію із прем'єр-міністром Великобританії Борисом Джонсоном. Наразі ми терміново готуємо звернення і після цього заплановані переговори з президентом Євроради Шарлем Мішелем та президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом", - зазначено в повідомленні.

Додамо, за підсумками засідання РНБО секретар Олексій Данілов повідомив, що всі члени Ради перебувають на своїх місцях. Сектор переведено в режим 24/7.

"Держава виконуватиме всі взяті на себе зобов'язання щодо своїх громадян - мешканців тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей, які виявлять бажання переїхати на підконтрольну частину України", - заявив він. Інших подробиць зустрічі голова РНБО не озвучив.