Президент України наголосив на необхідності створення повітряного щита над нашою країною з метою захисту критичної інфраструктури та цивільних об'єктів від російських ракетних атак.

Президент України Володимир Зеленський у телефонній розмові з президентом Франції Емманюелем Макроном закликав до рішучих дій міжнародної спільноти у відповідь на терористичні атаки РФ. Про це повідомляє прес-служба президента.

"Президент України наголосив на необхідності створення повітряного щита над нашою країною з метою захисту критичної інфраструктури та цивільних об'єктів від російських ракетних атак. Сторони обговорили подальшу військову підтримку України з боку Франції, зокрема надання систем протиповітряної оборони", - йдеться у повідомленні.

Окрема увага була приділена питанням продовольчої безпеки та ситуації реалізації зернової ініціативи після одностороннього виходу із неї Росії.

Зеленський запевнив, що Україна готова й надалі брати участь у реалізації зернових домовленостей спільно з ООН та Туреччиною.

"Продовження ініціативи критично необхідне. Вона – важливий елемент глобальної продовольчої безпеки", - наголосив глава Української держави.

Крім того, сторони говорили про ситуацію на Запорізькій АЕС та ядерний шантаж з боку РФ.

Зеленський наголосив, що російські звинувачення України у нібито підготовці до застосування "брудної бомби" є черговим елементом ядерного шантажу з боку Росії та повідомив, що на запрошення української сторони експерти МАГАТЕ відвідали мирні об'єкти в Україні і мали змогу переконатися у бездоказовості звинувачень.