Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль та Генсек НАТО Єнс Столтенберг обговорили подальші кроки на шляху євроатлантичної інтеграції України. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу уряду.

Денис Шмигаль у межах робочого візиту до Брюсселя 9 лютого провів зустріч із Єнсом Столтенбергом, під час якої обговорив подальші кроки України на шляху євроатлантичної інтеграції. Денис Шмигаль наголосив, що мета України — членство в НАТО, й уряд України готовий зробити все можливе для досягнення цієї мети.

“Прем’єр-міністр зауважив, що уряд має намір посилити роботу з відкритості та прозорості у сфері оборонної промисловості та буде заохочувати підприємства до співпраці з електронною системою публічних закупівель “Prozorro”. За словами Глави Уряду, цього року також планується схвалення міжвідомчого механізму видачі українським підприємствам Декларації доброчесності (Declaration of Eligibility), що дозволить їм пропонувати та реалізовувати свої товари й послуги в межах Агенції НАТО з підтримки та постачання через Перелік постачальників оборонної продукції (Source File)”, - вказано у повідомленні.

Прем’єр-міністр подякував Єнсу Столтенбергу й експертам НАТО за врахування безпекових занепокоєнь України в аналітичному процесі з розроблення концепції реформування Північноатлантичного Альянсу та його майбутнього розвитку після 2030 року (NATO Reflection process 2030).

Єнс Столтенберг у свою чергу підкреслив, що двері НАТО відчинені й Альянс повністю підтримує євроатлантичні прагнення України.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг не зміг прямо відповісти на питання про те, чому Україна досі не є членом Альянсу, але натякнув — справа у реформах.

Нагадаємо, що Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль разом з командою вирушив до Брюсселя, де заплановані зустрічі з головою Європейської Ради Шарлем Мішелем і генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.