У ніч з четверга на п'ятницю в гостьовому будинку Villa Roza в 11 кілометрах від латвійського міста Резекне були підпалені дві машини – "Жигулі" 2007 року випуску і Ford 2008 року. 

Про це повідомляє Латвійське радіо.

 

"Жигулі" належали родині біженців з Харківської області, чий будинок окупанти вже знищили. Сім'я Рощупкіних приїхала в Латвію в кінці травня разом з матір'ю-пенсіонеркою, на цій машині чоловік їздив на роботу до місцевих фермерів, де влаштувався трактористом.

"Ми почули крики, нам постукали у вікно – машина горить! Ми всі вибігли, почали гасити, машина повністю згоріла. Ми викликали пожежників, вони приїхали вже коли було пізно. Поліцейські опитали нас і поїхали. Незабаром дівчата, що сплять на другому поверсі, побачили, що друга машина горить. Це була машина власника [гостьового будинку]. Пожежники не встигли далеко виїхати, ми знову викликали їх і поліцію. Тоді вже було зафіксовано, що стався підпал. Тому що спочатку думали, що наша машина загорілася сама. Хоча два дні ми на ній нікуди не їздили", – розповіла Валентина Рощупкіна, дружина власника згорілого автомобіля.

У Латвії двічі влаштували підпал біля будинку, де живе півсотні біженців з України / фото LSM

У Латвії двічі влаштували підпал біля будинку, де живе півсотні біженців з України / фото LSM

Друге згоріле авто – Валерія Іванова, власника Villa Roza, що став домом для півсотні українських біженців, в основному – жінок з дітьми. 

Представник поліції підтвердила журналістам обидва епізоди підпалу, розпочато розслідування.