Експерти Центру протидії дезінформації при РНБО України зібрали добірку фейків та дезінформаційних вкидів рф, які поширювала росія протягом попередньої доби, інформує УНН.

1. Очільник МЗС рф лавров заявив: «Зеленський закликав своїх Західних «господарів» завдати попереджувального ядерного удару по рф. Тим самим цей діяч надав усьому світу докази тих загроз, які йдуть від київського режиму, для нейтралізації яких і була СВО». Це маніпуляція!

2. Заступник постпреда рф при ОБСЄ буякевич повідомив: «для України з її багатомільйонним російськомовним населенням повномасштабний наступ на його права став початком руйнування пострадянської державності <…> Процес цей контролювався іноземними кураторами, які фактично позбавили Україну суверенітету». Це дезінформація!

3. Речниця МЗС рф захарова заявила, що Київ планував перетворити Запорізьку АЕС на «брудну» ядерну бомбу: «це підтверджує екстремістську поведінку щодо обстрілу Запорізької АЕС… скільки ми говорили про те, що ці обстріли ведуться навмисно, що це справжній ядерний шантаж». Це дезінформація!