В ООН вимагають забезпечити гуманітарний доступ, доступ журналістів та юристів на територію, де перебувають біженці.

Рада безпеки Організації Об'єднаних Націй має намір скликати екстрене засідання через ситуацію з мігрантами на кордоні Білорусі та Польщі. Про це у середу, 10 листопада, повідомляє Le Figaro.

Зокрема, верховний комісар ООН з прав людини Мішель Бачелет заявила, що вражена ситуацією, що склалася на кордоні між країнами, оскільки люди "там змушені перебувати на морозі".

"Я вражена тим, що велика кількість мігрантів і біженців, як і раніше, залишаються в жахливому становищі, за температури, близької до мінусової, на кордоні Білорусі та Польщі", - заявила Бачелет.

Вона закликала країни терміново вжити заходів.

"Я закликаю зацікавлені держави вжити негайних заходів щодо розрядки та вирішення цієї нетерпимої ситуації відповідно до їхніх зобов'язань відповідно до міжнародних стандартів у галузі прав людини та біженців", - додала вона.

Вона також закликала до негайного гуманітарного доступу, доступу журналістів та юристів на територію, де перебувають біженці.

"Кілька людей вже померли за останні місяці - уряди в регіоні не можуть не діяти і допустити, щоб загинуло ще більше людей", - наполягає вона.

В результаті цих заяв Естонія, Франція та Ірландія закликали до екстреного засідання Ради Безпеки ООН. Воно має відбутися 11 листопада у другій половині дня.