Експорт алмазів Алроси перевищив позначку 250 млн доларів на місяць, тоді як до вторгнення РФ в Україну цей показник коливався від 300 до 350 млн доларів на місяць.

Росії, незважаючи на західні санкції, вдалося значною мірою відновити обсяги експорту алмазів. Про це у вівторок, 23 серпня, повідомляє Bloomberg.

Зазначається, що на частку російської компанії Алроса припадає близько третини світових поставок алмазної сировини. Після запровадження західних санкцій на імпорт різко піднялися ціни на дрібні та дешевші діаманти.

Однак згодом експорт алмазів Алроси перевищив позначку 250 млн доларів на місяць. Ця цифра лише приблизно на 50-100 млн доларів нижча за той рівень, який був до початку повномасштабного вторгнення в Україну.

"Продажі відновилися, оскільки деяким індійським банкам стало зручніше проводити транзакції у валютах, відмінних від доларів США", - пише видання з посиланням на джерела.

За даними видання, більша частина російських алмазів прямує до Індії, яка є найбільшим центром обробки та ограновування дорогоцінного каміння. При цьому джерела зазначають, що європейські клієнти також купують алмази.

Через побоювання санкцій угоди укладаються в "абсолютній тиші", що незвично навіть за закритими стандартами алмазного світу, відомого своєю скритністю. Сама Алроса припинила публікувати будь-яку інформацію про свої продажі.