Турецький президент прагне стати не просто регіональним лідером, а лідером, з яким рахуватимуться всі країни світу, вважають у Києві.

У питанні України та Росії президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган "грає у свою гру". Про це заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк в ефірі Радіо НВ у понеділок, 22 серпня.

Таким чином представник Києва прокоментував останню заяву турецького лідера про те, що метою Анкари є організація зустрічі російського й українського президентів Володимира Путіна та Володимира Зеленського найближчим часом, "щоб вирішити кризу між країнами" шляхом підписання договору, аналогічного зерновій ініціативі.

"Ердоган - абсолютно розумна людина, яка грає у свою гру. Це гра на те, щоб виграти президентські вибори в Туреччині, вирішити низку економічних проблем, стати не просто регіональним лідером, а лідером, з яким рахуватимуться і країни Заходу, і країни Африки, і країни Середземномор'я", - зазначив Подоляк.

Радник ОП наголосив, що глава Туреччини "розуміє, що і як він робить", коли пропонує переговори лідерів двох країн, що воюють.