ОПЕК+ може прийняти рішення про нарощування нафтовидобутку, проте велике збільшення погіршить перспективи ринку.

Світові ціни на нафту еталонних марок зростають в очікуванні нових рішень країн ОПЕК+ щодо рівнів видобутку, починаючи з квітня. Про це свідчать дані торгів вранці в понеділок, 1 березня.

Так, травневі ф'ючерси на Brent на лондонській біржі ICE Futures зросли на $1,27 (1,97%) - до $65,69 за барель. За підсумками торгів в п'ятницю контракт подешевшав на $1,69 (2,6%) - до $64,42 за барель.

Вартість ф'ючерсу на WTI на квітень на електронній сесії на Нью-йоркській товарній біржі (NYMEX) подорожчала на $1,22 (1,98%) - до $62,72 за барель. За підсумками попередньої сесії ці контракти подешевшали на $2,03 (3,2%) - до $61,5 за барель.

Спред між актуальними контрактами на марки Brent і WTI складає $2,97 на користь Brent.

Засідання ОПЕК+ на рівні міністрів держав пройде 4 березня. Йому передуватиме зустріч технічного комітету ОПЕК+ (2 березня) і міністерського моніторингового комітету (JMMC, 3 березня), де зазвичай виробляються рекомендації для всіх міністрів країн ОПЕК+.

Аналітики ринку вважають, що ОПЕК+ прийме рішення про нарощування нафтовидобутку, проте не впевнені в тому, наскільки різко він може бути збільшений. Справа в тому, що велике збільшення погіршить його перспективи на найближче майбутнє.