"Чорне золото" дешевшає на новинах про те, що США не відмовляються продавати нафту з резерву навіть після того, як сталося різке падіння котирувань через страх перед новим штамом Омікрон.

Світові ціни на нафту еталонних марок відновили зниження на тлі побоювань за стабільність попиту в умовах поширення нового штаму COVID-19. Про це свідчать дані торгів у вівторок, 30 листопада.

Зокрема, січневі ф'ючерси на Brent на лондонській біржі ICE Futures впали на $1,78 (2,43%) – до $71,44 за барель. Тоді як на піку ціна цієї марки падала нижче за $71 вперше з 1 вересня.

Вартість ф'ючерса на WTI на січень на електронній сесії на Нью-йоркській товарній біржі (NYMEX) знизилася на $1,72 (2,46%) – до $68,23 за барель.

Зараз спред між актуальними контрактами на марки Brent і WTI є $3,21 на користь Brent.

Ціни на сировину пішли на різке зниження на новинах, що США не відмовляються продавати нафту з резерву навіть після того, як у п'ятницю через страх перед новим коронавірусним штамом Омікрон різко впали нафтові котирування. Про це заявила прес-секретар Білого дому Джен Псакі.

Руху до зниження також посприяла невизначеність, якими будуть подальші дії ОПЕК+ після того, як з'явилося повідомлення про перенесення засідання технічного комітету на четвер.