За даними влади Бразилії, внаслідок сильних злив у північно-східному бразильському штаті Пернамбуку станом на неділю загинули щонайменше 44 людини. Про це повідомляє УНН з посиланням на DW.

Катастрофічна погода змусила десятки людей покинути свої домівки в північно-східному бразильському штаті Пернамбуку. Також на неділю в місті Ресіфі оголошено червону тривогу. Перші летальні випадки, про які повідомляє влада, відбулися в середу.

«Ми зареєстрували 44 загиблих, 56 зниклих безвісти, 25 поранених, 3957 без притулку та 533 переміщених», – сказав міністр регіонального розвитку Даніель Феррейра на прес-конференції в Ресіфі, столиці північно-східного штату Пернамбуку.

Також на неділю в Пернамбуку Національний інститут метеорології оголосив червону тривогу.

Унаслідок зсуву в районі Ібура на півдні портового міста Ресіфі загинули 19 людей, повідомляє телеканал Globo.

Також повідомляється, що ще троє людей загинули в Камарабібе поблизу Ресіфі через інший зсув. Двоє загинули в самому Ресіфі, а ще один в Джабоатао-дус-Гуарарапесі.

Як повідомляє місцева преса, троє людей загинули внаслідок зсуву в Олінді, а четверта людина загинула, впавши в канал, також в Олінді.

За словами державних чиновників, нещодавно в регіоні випали сильні дощі. За 24 години в районі Ресіфі випало понад 200 мілілітрів опадів.

Невеликий пасажирський літак приватної авіакомпанії зник безвісти в горах Непалу в неділю з 22 людьми на борту. Як повідомив речник МЗС України Олег Ніколенко у коментарі кореспонденту УНН, українців на борту не було.