За останній тиждень кількість зайнятих ліжок інтенсивної терапії, зайнятих хворими на COVID-19, збільшилася майже до половини - 2212 з 4694.

В Україні зростає кількість важких хворих з коронавірусною інфекцією COVID-19. У країні задіяли максимальну кількість апаратів штучної вентиляції легенів (ШВЛ) з початку пандемії. Про це повідомляє прес-служба президента Володимира Зеленського в понеділок, 15 березня.

"Прем'єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що за останній тиждень збільшилася кількість ліжок інтенсивної терапії, зайнятих хворими на COVID-19. Якщо на позаминулому тижні була заповнена третина місць, то зараз - майже половина: 2212 з 4694. Задіяних апаратів ШВЛ сьогодні 1072 - найбільша кількість з початку пандемії в Україні", - зазначено в повідомленні за результатами селекторної наради за участю президента.

За словами Шмигаля, це підтверджує негативну динаміку і складний хід захворюваності.

"В Івано-Франківській області відбулася стабілізація ситуації з введенням червоного рівня епідемічної небезпеки, але поки область залишається в числі лідерів за кількістю активних хворих - 17 994. Найбільше їх у Києві - 44 600", - зазначив прем'єр.

 

За його словами, серед лідерів також Вінницька (15133) та Чернівецька (14220) області. Всього в Україні станом на зараз 213 тисяч активних хворих.