МОЗ наводить цифри, щоб пояснити, що відбувається із захворюваністю на COVID-19 в Україні на даному етапі.

Коронавірус нікуди не подівся, захворюваність в Україні зростає. Про це повідомляють у Міністерстві охорони здоров'я України.

"Нас часто запитують: куди подівся коронавірус? І ми дуже хотіли б відповісти, що він нарешті зник, але, на жаль, ще ні", - повідомляють у МОЗ.

МОЗ наводить цифри, щоб пояснити, що відбувається із захворюваністю на COVID-19 в Україні.

Лише за минулий тиждень виявили 3893 нових випадки хвороби, що на 40% більше, ніж тижнем раніше. За цей же період до лікарень госпіталізували 1 763 пацієнтів, одужали - 1 682 особи.

На даному етапі зайнято 4,5% ліжок, виділених для лікування пацієнтів з коронавірусом.

Є й летальні випадки внаслідок коронавірусної хвороби. За минулий тиждень від ускладнень коронавірусу померло 16 людей, тижнем раніше - 14 осіб.

Спостерігається низький рівень діагностики: людина звертається до лікаря лише тоді, коли вже потребує госпіталізації. Більше випадків захворювання фіксуються там, де умовно безпечніше, оскільки пацієнти частіше звертаються до лікарів за наявності симптомів гострої респіраторної вірусної хвороби.

У МОЗ радять у разі симптомів вірусного захворювання робити тест на COVID-19, якщо це дозволяють умови безпеки у зв'язку з воєнним станом. Отримати направлення на безкоштовне ПЛР-тестування або зробити експрес-тест можна у сімейного лікаря.

До отримання результатів тестування просять обмежити фізичні контакти з іншими людьми.

МОЗ закликає не відкладати, за можливості, отримання щеплення від коронавірусу: як базового курсу, так і бустерної дози.

"Важливо захистити себе перед початком епідемічного сезону, коли традиційно зростає кількість вірусних захворювань", - йдеться у повідомленні МОЗ.