Вакцину компанії Johnson & Johnson вже розподілено і доставлено у 21 область України і Київ.

В Україну доставили 100 тисяч доз векторної вакцини Janssen (Jcovden) від коронавірусу COVID-19 у рамках глобальної ініціативи COVAX. Про це повідомляє МОЗ у понеділок, 22 серпня.

Вказано, що доставку препарату забезпечив дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ). Вакцину розподілено і доставлено у 21 область України і Київ. Зокрема, Дніпропетровська область отримала 10 тисяч доз, Харківська – 6 тисяч, Чернівецька – 5 тисяч, Київська і Львівська – по 4 тисячі доз вакцини.

"Ми вдячні нашим міжнародним партнерам за підтримку України. Адже коронавірусна хвороба нікуди не зникла, ми продовжуємо фіксувати збільшення кількості нових випадків захворювання. Під час війни, коли люди часто змушені перебувати в умовах скупчення та не мають повноцінного доступу до медичної допомоги, захист від COVID-19 за допомогою вакцинації є особливо важливим", – наголосив заступник голови МОЗ, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

 

Janssen – це векторна вакцина, розроблена фірмою Janssen, якою володіє компанія Johnson & Johnson. Має торговельну назву Jcovden. Вакцина містить знешкоджений аденовірус людини, у який вмонтовано ДНК, що кодує шиповидний білок вірусу SARS-CoV-2. Потребує температури зберігання від +2 до +8 градусів. Вакцина призначена для людей віком від 18 років. В Україні для початкового курсу вакцинації запроваджують одну дозу.