Зараз другу бустерну дозу рекомендують робити людям похилого віку і людям з важкими супутніми захворюваннями, але найближчим часом, ймовірно, ухвалять рішення про другий бустер для всіх.

Міністерство охорони здоров'я України у вересні планує дозволити всім громадянам робити друге бустерне щеплення від COVID-19, заявив головний санітарний лікар Ігор Кузін в інтерв'ю Укрінформу, опублікованому в неділю, 4 вересня.

Кузін нагадав, що зараз другу бустерну дозу рекомендують робити людям похилого віку та людям з важкими супутніми захворюваннями, але найближчим часом, ймовірно, ухвалять рішення про другий бустер для всіх.

"Ми рекомендуватимемо і даватимемо можливість робити другий бустер для всіх людей залежно від їхнього бажання. Така опція буде надана, думаю, до середини вересня. Йдеться про те, що коли людина звертатиметься до пункту щеплення, їй не відмовлять у вакцинації. Поки що зараз можуть отримати другий бустер тільки люди, які мають для цього медичні показання", - розповів він.

Головний санлікар додав, що якщо людина не встигла зробити бустерне щеплення або пропустила вакцинацію, то їй варто зробити щеплення, тому що повний курс краще захищає від важкого перебігу COVID-19.

У липні в Україні дозволили вводити другу бустерну дозу вакцини від COVID-19 людям старше 60 років, а також тим, хто має хронічні захворювання. Для другої дози бустеру будуть використовувати мРНК-вакцину (Pfizer) з інтервалом не менше чотирьох місяців після першої бустерної дози.