Після анексії Криму у 2014 році підозрювана обійняла керівну посаду в одному з незаконно створених міністерств АР Крим та надавала владі РФ допомогу у підривній діяльності проти України.

У Львові викрито у державній зраді чиновника кримського міністерства. Про це повідомляють в Офісі генерального прокурора.

За даними слідства, після анексії Криму у 2014 році підозрювана обійняла керівну посаду в одному із незаконно створених міністерств АР Крим, на якій працювала до 2021 року. Працюючи на зазначеній посаді, жінка надавала владі РФ допомогу у підривній діяльності проти України.

У квітні 2022 року жінку було викрито у Львові. Мешканка АР Крим повідомлена про підозру у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України) та взята під варту з правом внесення 4 млн грн застави.

Нагадаємо, на базі сайту руху Чесно почав діяти реєстр державних зрадників ДержZрадники. У реєстрі зібрані дані про політиків, правоохоронців, представників органів виконавчої влади, суддів та журналістів, які тим чи іншим чином працювали на окупантів.