Чиновник увійшов у змову із забудовниками, внаслідок чого квартири у центрі Львова для прикордонників було продано стороннім людям.

Детективи Національного антикорупційного бюро України повідомили колишньому голові Державної прикордонної служби України про підозру у зловживанні владою, що призвело до тяжких наслідків. Про це у п'ятницю, 28 жовтня, повідомляє прес-служба САП.

 

Зазначається, що про підозру також повідомлено начальнику першого окремого відділення капітального будівництва Держприкордонслужби та директору приватної компанії-забудовника. Усім трьом інкримінується зловживання владою та службовим становищем.

 

"Слідство встановило, що приватна компанія повинна була побудувати та передати у першому півріччі 2019 року Держприкордонслужбі 66 квартир у центрі Львова для подальшого заселення прикордонників та їхніх сімей. Водночас Держприкордонслужба отримала 53 квартири у передмісті Львова, загальна вартість яких за результатами експертизи, на 10,68 млн грн дешевше за нерухомість у Львові. Незважаючи на укладені з Держприкордонслужбою контракти, компанія-забудовник продала квартири у Львові, які фактично мали відійти прикордонникам, стороннім покупцям", - зазначається в повідомленні.

 

Пізніше компанія-забудовник запропонувала керівнику Держприкордонслужби схему "заміни", і він ухвалив цю пропозицію.

 

"Слідство має докази, що посадові особи Держприкордонслужби діяли у змові з директором приватної компанії, спочатку усвідомлюючи її невигідний як для Держприкордонслужби характер", - зазначили у САП.

 

У повідомленні не називаються імена підозрюваних, проте Інтерфакс-Україна з посиланням на джерела повідомляє, що про підозру було повідомлено Петру Цигікалу, який очолював Держприкордонслужбу з 25 липня 2017 року до 31 травня 2019 року, а також Бігуну О.М. та Романенку О.В.