Суд обрав запобіжний захід для колишнього чиновника – заставу на суму понад 1,1 млн гривень.

Правоохоронці підозрюють колишнього голову Дніпропетровської обласної ради в зловживанні владою та погрозі вбивством. Дії 48-річного чоловіка завдали місцевому бюджету збитків на майже 10 млн гривень, повідомляє Нацполіція в п'ятницю, 17 грудня.

Вказано, що підозрюваний змушував підлеглого підписати свідомо неправдиві документи і погрожував йому вбивством.

Підозрюваний, діючи на користь приватної компанії, порушив процедуру продажу комунального майна, цим завдав збитків на більш як 9,7 млн ​​гривень. Питання про продаж майна жодного разу не було винесено на розгляд профільної комісії Дніпропетровської обласної ради, а також не було дотримано процедури опублікування інформації про продаж майна в засобах масової інформації", – йдеться в повідомленні.

Так приватна компанія отримала необґрунтоване право на придбання майна, а також знижку на купівлю.

Окремо поліцейські встановили факт погрози вбивством одному із працівників.

"Працюючи першим заступником голови однієї з міськрад, він залякував і примушував начальника управління до підписання свідомо неправдивих актів виконаних робіт приватною компанією", - йдеться в повідомленні.

На екс-голову Дніпропетровської облради складено підозру за статями про зловживання владою або службовим становищем, погрозу вбивством (ч.2 ст.364, ч.1 ст.129 КК України). Сьогодні суд обрав йому запобіжний захід – заставу в 1 млн 135 тисяч гривень.