Це буде два-три місяці важкого, виснажливого ​​протистояння з інфекцією, застеріг директор Херсонського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ.

У Херсонській області почалася третя хвиля пандемії коронавірусу COVID-19. У регіоні тенденція до зростання кількості хворих, також побільшало госпіталізацій. Про це у вівторок, 20 липня, повідомив директор Херсонського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ Юрій Ромаскевич.

"Напевно, настав час звернутися до кожного мислячого жителя Херсонської області, звернутися з поганою новиною, що у нас стартувала третя хвиля пандемії COVID-19! Так, кількість хворих поки невелика, але чітко прослідковується тенденція до їх зростання, почав рости і рівень госпіталізації", - написав Ромаскевич у Facebook.

З урахуванням епідемічної ситуації на території анексованого Криму він "з упевненістю" запевняє, що будуть наступні два-три місяці важкого, виснажливого ​​протистояння з цією інфекцією.

А виходячи з цифр захворюваності, а також даних секвенування в Криму, Ромаскевич відзначив, що немає сумнівів, що мова йде про варіант Дельта.