Участь у дослідженні брали фахівці з питань застосування частин та підрозділів військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту, ідентифікації боєприпасів та інженерних частин й підрозділів.

У колонії в окупованій Оленівці Донецької області, де загинули десятки українських військовополонених, міг вибухнути боєприпас від вогнемета. Про це повідомляє DW із посиланням на відповідь Офісу генпрокурора України.

На запит редакції ОГП відповів, що міг вибухнути термобаричний боєприпас, "а саме - капсула з горючою сумішшю термобаричного вибуху вогнеметів типу Шмель, Шмель-М, Рись". Такого висновку слідство дійшло в результаті аналізу відеозаписів, що є у вільному доступі.

Участь у дослідженні брали фахівці з питань застосування частин та підрозділів військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту, ідентифікації боєприпасів та інженерних частин і підрозділів.

DW наголошує, що через місяць після вибуху в колонії в Оленівці інформації про розслідування ООН чи Червоного Хреста ще немає, але у кримінальному провадженні триває проведення судової комплексної експертизи зброї та слідів й обставин її використання, вибухотехнічної, пожежно-технічної експертиз.