Імпорт солі єдине на сьогодні джерело, яке може збалансувати цінову політику попиту та пропозиції. Про це журналісту УНН розповів голова союзу українського селянства Іван Томич, додавши, що сіль може зрости у вартості в рази.

"Основний виробник солі в Україні - "Артемсіль". Оскільки це підприємство сьогодні майже не буде працювати, то цілком зрозуміло, що альтернативи в середині країни по ресурсах забезпечення немає. Тому імпорт солі єдине на сьогодні джерело, яке може збалансувати цінову політику попиту та пропозиції", - сказав Томич.

Він зазначив, що потрібно шукати джерела по імпорту, які будуть найдешевші.

"Європейські та інші країни можуть імпортувати в Україну сіль. Тут немає дефіциту, єдине логістика й цінова політика відпускна. Потрібно вживати заходів щодо якомога меншої ціни на наших прилавках. Вона подорожчає, порівняно з тим як було раніше, серйозно, можливо в рази", - розповів Томич.

Наразі на полицях магазинів в Україні вже відчувається дефіцит солі. Подекуди солі взагалі немає або ціни на неї різко зросли.

Підприємство "Артемсіль" у місті Соледар в Донецькій області призупинило свою роботу через загрозу ворожих обстрілів.

В Інституті аграрної економіки НАН повідомляли, що Артемівське родовище кам’яної солі постачало понад 90% солі загалом в Україні.