Зловмисники намагалися вивезти і продати десятки кулеметів, гранатометів, автоматів і пістолетів.

На Донбасі трьох військовослужбовців викрили за спроби крадіжки з метою подальшого продажу зброї. Про це в понеділок, 14 червня, повідомляє прес-служба СБУ.

Зазначається, що йдеться про невраховану стрілецьку зброю і боєприпаси, які вони планували незаконно вивезти з місця дислокації підрозділу.

Згідно з постановою слідчого судді Краматорського окружного суду, правоохоронці провели обшук в одному з військових підрозділів.

У ході обшуку правоохоронці, зокрема, вилучили: АГС - автоматичні станкові гранатомети 4 шт; РПГ - ручні протитанкові гранатомети 2 шт; ПКМ - кулемет Калашникова модернізований 1 шт ПКТ - кулемет Калашникова танковий 3 шт; АК 74 - автомат Калашникова 1 шт, АК 47 - автомат Калашникова 1 шт АКМС - автомат Калашникова з металевим складаним прикладом 4 шт; ДП 25 - гранатомети підствольні 10 шт; ПМ - пістолет Макарова 1 шт, ствол в ПКТ 2 шт; ствол до ПК 1 шт.

Зараз в рамках кримінального провадження тривають невідкладні слідчі дії.

Операція проводилася спільно з СУ ГУ Нацполіції в Донецькій області під процесуальним керівництвом Спеціалізованої прокуратури у військовій і оборонній сфері операції Об'єднаних сил.