Понад 20 медиків із Київщини отримали щеплення проти COVID-19 у перший день вакцинації. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу Київської ОДА.

“Упродовж першого дня вакцинальної кампанії на Київщині щеплення проти коронавірусу отримали 23 медика. Це працівники однієї мобільної бригади з імунізації, а також Броварської багатопрофільної клінічної лікарні”, — йдеться в повідомленні.

Як зазначила лікарка мобільної бригади Олена Вертен, кожний пацієнт після отримання вакцини буде деякий час знаходитись під наглядом лікарів.

“Усі пацієнти почуваються добре. За кілька днів у них може розвинутися реакція на вакцину — піднятися температура чи з’явитися слабкість. Але ці ознаки є нормальними та швидко минають. При цьому людям не потрібно хвилюватись, що вакцини можуть спричинити захворювання на COVID-19, адже вони не містять активних вірусів. Тож закликаємо вакцинуватися, адже це єдиний спосіб захиститися від COVID-19”, — пояснила Вертен.

Повідомляється, що загалом на першому етапі на Київщині провакцинують:

• 3657 медиків, які працюють у госпітальних базах регіону з хворими на COVID-19;
• 1728 працівників та мешканців інтернатів чи інших спеціалізованих закладів із догляду за літніми людьми.

Київська область сьогодні, 24 лютого, отримала понад 16 тисяч вакцин Oxford/AstraZeneca від COVID-19.

Першою на Київщині отримала щеплення проти COVID-19 лікарка з Броварів Тетяна Шульженко.

Генеральний директор Центру громадського здоров’я України Роман Родина повідомив, що друга доза вакцини від COVID-19 членам мобільних бригад та медпрацівникам ковідних лікарень, які виявили бажання вакцинуватися буде введена через 28 днів.

Заступник міністра охорони здоров’я — головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що після вакцинації від COVID-19 імунітет діє мінімум 12 місяців.

В Україні стартувала вакцинація від COVID-19, першим щеплення отримав лікар із Черкас — вакциною Oxford/AstraZeneca.

В Україну 23 лютого прибула перша партія вакцин від коронавірусу. Вантажний літак рейсом TK6289 Стамбул — Київ авіакомпанії Turkish Cargo сів в аеропорту в Україні об 11:07. Однак, вакцина летіла з Індії, з зупинкою у Стамбулі. 21 лютого 2021 року міністр охорони здоров’я Максим Степанов проконтролював відвантаження першої партії в 500 тис. вакцин AstraZeneca (CoviShield) з заводу-виробника в індійському місті Пуне.