Американське міністерство оборони виділило черговий пакет військової допомоги Україні. Також у Пентагоні повідомили про передачу бомб GLSDB дальністю 150 км.

Україна самостійно ухвалює рішення про те, які операції проводити для захисту держави та звільнення територій від російських окупантів. Про це у п'ятницю, 3 лютого, заявив бригадний генерал США Патрік Райдер на прес-конференції, відповідаючи на запитання, чи передбачає передача ЗСУ далекобійних бомб GLSDB можливість використання їх для ударів по Криму.

У Міністерстві оборони Сполучених Штатів Америки наголосили, що боєприпаси дозволять українцям вражати ворожі об'єкти на більшій відстані у рамках проведення нових операцій із оборони та деокупації суверенної території.

"Що стосується українських планів щодо операцій, то очевидно, що це їхнє рішення. Вони головні в цьому. Тому я не збираюся говорити чи спекулювати про можливі майбутні операції. Але знову ж таки, ми працювали з ними, щоб забезпечити можливості, які дозволять їм бути ефективними на полі бою", - зазначив Райдер.