Окупаційна армія рф обстрілювала Дніпропетровщину протягом всієї ночі - ракетами, дронами, били і з важкої артилерії.

Є пошкодження енергетичної інфраструктури та промислових підприємств. За попередніми даними, через масовану атаку одна людина загинула, двоє - постраждали. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак у Telegram, пише УНН.

"Ворог атакував Дніпропетровщину безпілотниками та ракетами. «Прильоти» – у Дніпровському, Павлоградському, Криворізькому та Нікопольському районах. Попередньо, через цю масовану атаку одна людина загинула, дві – постраждали", - повідомив Лисак.

За даними голови ОВА, пошкоджені енергетична інфраструктура та промислові підприємства. "Там серйозні руйнування. На місцях працюють відповідні служби. Приборкують пожежі та ліквідують наслідки атак", - вказав він.

Також продовжував ворог і артилерійські обстріли. "Бив по Нікопольщині – Червоногригорівській громаді та місту Нікополь. Загалом випустив майже 40 снарядів", - вказав Лисак.

Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук додав, що Червоногригорівську громаду на Нікопольщині "ворог майже всю річ атакував з РСЗВ: там пошкоджено 12 приватних будинків, одна господарська споруда зруйнована і ще 9 понівечено, зачепило й лінію електропередач". "З важкої артилерії окупанти завдали удару і по Нікополю. В місті пошкоджено 4 п‘ятиповерхівки. Вранці під обстріл потрапила Марганецька громада. Понівечено приватний будинок", - вказав Лукашук у Telegram.

"Внаслідок артобстрілу загинув 34-річний чоловік. Поранення отримала 28-річна жінка та 19-річний хлопець. Їх госпіталізовано. Ворожі атаки спричинили у районі декілька займань", - повідомив Лисак.

Також голова ОВА повідомив, що українські захисники з повітряного командування "Схід" збили над Дніпропетровщиною 7 ворожих ракет.

А Лукашук додав, що через ворожі обстріли в області застосовуються екстрені відключення світла.

"Внаслідок цього було знеструмлено каналізаційно-фільтрувальні станції на лівому березі міста Кам’янське. Через відсутність світла у Першотравенську поки що припинено водопостачання", - повідомив Лукашук.