Аналітики зазначають, що окупанти, які знаходяться нині на околиці Часового Яру, активізують зусилля із захоплення міста.

Окупанти  спробують наступати у напрямку Авдіївки, бо цей район надає більше можливостей для більш швидкого досягнення тактичних успіхів. Зокрема, російські війська тут залишаються приблизно за 30 кілометрів від заявленої ними оперативної мети в Покровську і приблизно за 17 кілометрів від відносно великих сіл на схід від Покровська. Про це йдеться у звіті ISW.

Російські війська, що знаходяться нині на східній околиці Часового Яру, активізують зусилля із захоплення міста з березня 2024 року. Вони дійсно становлять реальну загрозу захоплення міста, однак, імовірно, не зможуть зробити це швидко.

Наступальна операція із захоплення Часового Яру відкриває російським силам найближчі перспективи для суттєвого просування в оперативному плані, ввважають ISW. На думку аналітиків, захоплення міста дасть їм можливість розпочати наступні операції проти міст, які утворюють значний український оборонний пояс у Донецькій області.

Експерти гадають, що російські війська намагаються захопити якнайбільше території до прибуття допомоги США в галузі безпеки, що значно покращить оборонні можливості України найближчими тижнями.

Росіяни спробують наступати в напрямку Авдіївки, оскільки цей район надає більше можливостей для більш швидкого досягнення тактичних успіхів, попри сумнівне оперативне значення цих досягнень.