Більшість із нас знає, що цинк украй необхідний для організму, щоб посилити набутий імунітет, а також послабити розвиток вірусів. На жаль, отримати достатню кількість цієї біологічно активної речовини з продуктів складно, тому є сенс приймати вітаміни, що містять цинк.

Повний список препаратів можна побачити на сайті медичної інформаційної системи Аптека 9-1-1. Там же ви зможете порівняти ціни на вітаміни та дізнатися про їх наявність в аптеках вашого міста.

Яка користь від цинку для організму?
Говорячи про користь цієї біоактивної речовини, варто згадати про ризики, пов'язані з дефіцитом цинку:

при нестачі речовини захист організму значно слабшає, що спричиняє ризик розвитку вірусних захворювань;
у дітей дефіцит цинку значно сповільнює ріст, а дорослі можуть початися випадання волосся;
у чоловіків можуть виникати проблеми з потенцією, а жінки ризикують зіткнутися із зниженням репродуктивної функції.

Нестача біологічної речовини цієї групи може призвести до втрати смакових відчуттів, ламкості нігтів і навіть проблем з кістковою тканиною. Скажімо більше, вчені виявили зв'язок між дефіцитом біологічних цинкових сполук та ускладненнями при коронавірусі. У пацієнтів із достатньою кількістю прогормону хвороба протікала набагато легше та швидше.

Як приймати вітаміни з цинком?
Біоактивні препарати, що містять цинк, можна приймати у будь-який час. Головне — не перевищувати дозування, призначене лікарем або вказане в інструкції до вітамінів. При цьому варто пам'ятати про деякі фактори, які можуть уповільнювати всмоктування організмом харчових добавок, зокрема:

  • прийом глюкокортикоїдів та протизаплідних препаратів;
  • з'єднання з вітаміном групи B9;
  • надмірне вживання соєвих продуктів;
  • прийом їжі продуктів, збагачених селеном.

Крім В9 на всмоктування речовини може вплинути одночасний прийом препаратів, що містять мідь, фолієву кислоту, магній та залізо. Також не слід заїдати вітаміни надмірно солодкими чи солоними продуктами. Дотримуйтесь помірності в раціоні і тоді ви зможете досягти бажаного ефекту.