Фахівці столичного «Охматдиту» за підтримки благодійного фонду «МХП-Громаді» обстежили понад 300 дітей Тростянецької громади Вінницької області. Про це повідомляє Тростянецька селищна територіальна громада, передає УНН.

«За підтримки Благодійного фонду “МХП-Громаді”, в межах проєкту - “Скарбничка здоров’я”, за сприяння селищної ради, до Тростянця приїхала бригада кращих лікарів Національної дитячої спеціалізованої лікарні МОЗ України “Охматдит”.

Лікарі 15 педіатричних напрямків — гастроентеролог, алерголог, хірург, невролог, психолог, ортопед, гематолог, інфекціоніст, офтальмолог та інші оглянули всіх охочих дітей віком від 3-х місяців до 18 років», - йдеться у повідомленні.

Прийом організували в опорному закладі громади - ліцеї смт Тростянець, аби не відволікати місцеву лікарню від основної роботи та аби дітям була більш звична атмосфера.

Спеціалісти столичного медзакладу на дороговартісному обладнанні, придбаному Благодійним фондом “МХП-Громаді”, проводили лабораторні обстеження, зокрема, аналіз крові за 24 параметрами, результат якого отримували через 1 годину.

Окрім того, діти проходили обстеження на сучасному електрокардіографі та приладі ультразвукової діагностики.

Так, протягом дводенної роботи «поліклініки на виїзді» було оглянуто близько 320 дітей громади.

Додамо, що протягом останнього року фахівці “Охматдиту” провели майже понад пів сотні подібних виїзних консультацій. Команда дитячих лікарів виїжджала в деокуповані міста Житомирської, Київської та Чернігівської областей.

Під час виїздів спеціалісти використовують гематологічний, біохімічний та аналізатор електролітів, придбані БФ «МХП-Громаді».

Обладнання дозволяє максимально швидко здати і отримати результати аналізів.

«Ми з партнерами маємо намір продовжувати цей проєкт і надалі, бо саме зараз важливо іти на випередження: не дати наслідкам війни негативно вплинути на здоров’я наших дітей. Для цього маємо вчасно помітити найменші ознаки патологій, зупинити їхній розвиток і здійснити профілактику», - коментують в «МХП-Громаді».

Довідка

«МХП-Громаді» – український благодійний фонд, який почав свою діяльність 2015 року. Його головна місія – комплексний розвиток громад. Географія діяльності налічує 12 областей України: понад 700 містечок і сіл.

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Фонд системно підтримує людей, які перебувають у регіонах бойових дій, українських захисників та рятувальників, громади, лікарні та пологові будинки, благодійні установи, які дбають про дітей-сиріт та літніх людей, а також людей, які через війну залишилися без дому та засобів для існування.