Випадки інфікування гепатитом виявили на Закарпатті та в Дніпропетровській області. Захворювання виявили вже у 5 областях країни. Про це повідомив директор департаменту охорони здоров'я Закарпатської ОВА Анатолій Пшеничний, у лікарнях області з таким діагнозом перебувають 11 осіб. Серед них – пʼятеро дітей, передає УНН.

Пшеничний зауважив, що від початку 2023-го року на Закарпатті виявили 125 випадків цього захворювання. Джерелом інфекції є виключно людина.

"Зараз назвати це спалахом не можна, адже підстав для цього немає. Спалах – це коли зареєстровано 3-5 випадків в одному середовищі, в одній сім’ї, колективі чи класі", – додав він.

Крім того, видання Павлоград.dp.ua пише, що на Дніпропетровщині зафіксовано вже 32 випадки інфікування.

"Попередні роки підйом захворюваності був у 2014-2015, 2019-2020 рр. Для цієї хвороби характерна така циклічність. Джерелом хвороби є хвора людина. Клінічні прояви – слабкість, біль у животі, жовтуха. Зараження може бути через забруднені харчові продукти, воду, побутовий шлях через забруднені руки, предмети", – розповів заввідділу епідеміологічного нагляду і профілактики інфекційних захворювань Дніпропетровського обласного лабораторного центру МОЗ України Денис Кисельов.