Білорусь оновила військову доктрину, де передбачила відправляти своїх військових на територію країни-члену ОДКБ.

Білорусь оновила військову доктрину і закріпила в ній можливість надання допомоги союзникам. Мова, зокрема, і про відправки військових. Про це свідчить текст військової доктрини РБ.

"Білорусь вважає за можливе надання військової допомоги дружнім державам на підставі двосторонніх і багатосторонніх міжнародних договорів Республіки Білорусь, зокрема спрямуванням військового контингенту для участі у відповідній діяльності з підтримання міжнародного миру та безпеки", - йдеться в документі.

Білорусь розглядає будь-які дії із застосуванням військової сили, спрямовані проти учасників Союзної держави, як зазіхання загалом і "буде вживати відповідні заходи у відповідь із використанням усіх сил і засобів, що перебувають у її розпорядженні", стверджує в документі.

РБ нібито буде готова надати будь-яку допомогу, включно з військовою, країні-члену ОДКБ в разі агресії проти неї.

У військовій доктрині також згадується Україна. Білорусь вважає, що "колективний Захід" спровокував "військовий конфлікт" в Україні і буцімто створив на найближчу перспективу осередок напруженості поруч із Білорусі.

"Подальша його підтримка, перешкоджання мирному врегулюванню створюють передумови для його ескалації та поетапного розширення числа учасників... Ці тенденції підвищують імовірність залучення Республіки Білорусь у міжнародний збройний конфлікт", - стверджується в документі.