У Вінниці не згасає спалах гепатиту А. Поодинокі випадки захворювань починають з’являтися в різних територіальних громадах Вінницької області. Про це повідомила Вінницька обласна військова адміністрація, пише УНН.

Заступниця начальника ОВА Наталя Заболотна провела позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, де керівники усіх дотичних установ доповіли про проміжні результати епідеміологічного розслідування.

«Зараз знаємо про 170 лабораторних підтверджень. Практично усі – мешканці Вінниці. Гепатит виявили також у людей з Могилів-Подільського, Хмільника, Калинівки, Гайсина та Козятина. Це одиничні випадки. Проте усі вони так чи інакше пов‘язані з містом: хтось працює, хтось навчається. Пацієнти перебувають у інфекційних відділеннях медичних закладів громад», - йдеться в повідомленні.

Деталі

Усі лікарні області розгорнули майже 500 ліжок з можливістю повністю ізолювати хворого. Мобільні бригади оперативно виїжджають на проведення вакцинації.

Наразі досліджується питна вода з водопроводів, криниць, акваматів та харчові продукти з ринків. Лабораторно обстежують хворих та контактних осіб.

Вирішили тимчасово обмежити продаж товарів домашнього виробництва на ринках.

Ретельніше прибирати та дезінфікувати громадський транспорт.

Нагадаємо

Спалах гепатиту А на Вінничині – це надзвичайна ситуація обласного рівня. Джерело інфікування поки не виявлено. причиною захворювання може бути як харчові продукти, так і вода. 

Про збільшення кількості госпіталізованих в МОЗ заявили 24 жовтня. 

З тих пір на стаціонарному лікуванні з підтвердженим діагнозом перебуває 174 пацієнти, 29 з них – діти.