Глава держави на засіданні Ставки обговорив завдання на найближчі місяці із головнокомандувачем Залужним та командувачами різних напрямків.

Одне з головних завдань Сил оборони на цю зиму - не дати російським загарбникам перехопити ініціативу і укріпитися. Про це президент Володимир Зеленський сказав у вечірньому зверненні у п’ятницю, 8 грудня.

Він зазначив, що ця тема обговорювалася на засіданні Ставки Верховного головнокомандувача.

"Завдання нашої держави – і зараз, узимку, хоч би як це було складно, – проявляти силу й не давати ворогу перехопити ініціативу, не давати їм укріпитися. Я дякую всім, чиї дії забезпечують саме це для України – нашу можливість робити свої кроки. Хочу сьогодні особливо відзначити воїнів, які проявили себе найбільше – і зараз, у боях і взимку, і цієї осені", - сказав Зеленський.

Він також додав, що на засіданні Ставки з доповідями щодо оперативної ситуації виступили Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний та командувачі, відповідальні за різні оперативні напрямки. "Купʼянськ, Лиман та всі донецькі напрямки, південь", - сказав Зеленський, подякувавши усім солдатам і командирам за стійкість та відвагу.