Голова держави зазначив, що учасники Ставки обговорили такі теми, як дрони, снаряди, фронт, фортифікацію та енергетику.

Президент України Володимир Зеленський провів чергове засідання Ставки верховного головнокомандувача в п'ятницю, 2 лютого. Зокрема, учасники обговорювали питання снарядів та дронів. Про це голова держава повідомив на своєму Telegram-каналі.

"План на 2024 рік. Збільшено контракти. Спланували додатковий бюджет саме на дрони і забезпечимо його виконання", - зазначив лідер країни.

На цю тему доповідали віцепрем'єр-міністр Михайло Федоров і міністр оборони Рустем Умєров.

За словами президента, загалом на цей рік понад 90% дронів на фронті - це вітчизняне виробництво.

Другим питанням на Ставці стало виробництво та імпорт снарядів. Мова була про збільшення контрактів і прискорення роботи виробників. З цього питання також доповідав Умєров.

За словами президента, на Ставці розглянули всі ключові напрямки. Авдіївський напрямок він позначив як особливо складний.

Доповідали головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, командувач Сухопутних сил Олександр Сирський і командувач оперативно-стратегічного угруповання військ Одеса Едуард Москальов.

Члени Ставки також обговорили нарощування фортифікаційних споруд. На цю тему доповідав прем'єр Денис Шмигаль з питань фінансування, а Умєров з питань виконання завдань.

Останнім питанням стало відновлення після російських ударів, фізичний захист енергетики та наші системні кроки. На цю тему теж доповідав Шмигаль та віцепрем'єр із відновлення України Олександр Кубраков і голова правління НАК Нафтогаз України Олексій Чернишов разом з головою держпідприємства Укренерго Володимир Кудрицький.