Київ потребує від партнерів "твердої віри в те, що перемога України досяжна", наголосив голова МЗС України.

Російський диктатор володимир путін відчуває реакцію світу на військову агресію Москви як "політична тварина", і діє відповідно. Тому країнам-партнерам у наданні допомоги Києву не слід зволікати та відкинути страх. Про це заявив глава МЗС України Дмитро Кулеба в ефірі CNN.

Український міністр висловив вдячність американській стороні за затвердження пакета фінансування військової допомоги. Він також прокоментував паузу з такою підтримкою через блокування законопроекту в Палаті представників з боку "республіканців". За його словами, "краще пізно, ніж ніколи".

За його словами, весь світ "має пам'ятати, що будь-яка затримка у наданні допомоги Україні компенсується сміливістю та самопожертвою полеглих солдатів".

"Усе, що ми втратили з осені і до сьогоднішнього дня - ми втратили тому, що у наших солдатів не було достатньо зброї", - наголосив український урядовець.

Він додав, що Київ потребує від партнерів "твердої віри в те, що перемога України досяжна", а також "відсутності страху перед путіним".

"Оскільки путін - політична тварина, що чує страх. І коли він його чує - стає агресивнішим. Якщо він чує силу, яку, наприклад, щойно продемонстрував Конгрес - він буде змушений відступитися", - вважає глава МЗС.

Україна не збирається відмовлятися від боротьби з країною-агресором, бо "на кону - виживання нації, виживання суверенної держави".